Men Bruun regner med at søpla dukker opp til våren sammen med alt annet som blir kastet i løpet av vinteren. Uansett hadde laget en hyggelig sesongavslutning 31. oktober med pizza, kaffe og bløtkake. 

Den dårlige trenden på «plassane i Melsomvik» fortsetter dessverre, sier Bruun. Der plukket laget flere ganger i uka gjennom sommeren. 

- Antall sekker er doblet fra 2022, og antall flasker og knuste viser fortsatt økning. Dette er det mest skuffende i hele 2023. Til tross for at området har flere containere og løse søppelstativ, kastes veldig mye på bakken. Jeg blir flau på badegjestenes vegne, sier Bruun.

Elsparkesykler driver rundt

Nytt i 2023 var at elsparkesyklene inntok Stokke. 20. oktober ble en rekorddag. Da fant søppelplukkerne 12 sykler drivende rundt i sentrum. 

 

- Vi har gjennom hele sesongen sendt flere meldinger til utleier om hensatte sykler, men lite skjer. I mellomtida ligger syklene spredd rundt omkring. De er dessverre også trafikkfeller og gir dårligere framkommelighet. Kommunen er i likhet med oss helt oppgitt. Nye innsamlingsregler skal visstnok komme i 2024, sier søppelgeneralen og håper at dette vil bedre innsamlingen.  

Ferieplukkingene fortsetter som fast opplegg i 2024. 

Bruun gleder seg over mange positive tilbakemeldinger fra besøkende og innbyggere i Stokke  under ferie- og sentrumsplukkingene.

- Vi hører ofte at Stokke må være Norges reneste og ryddigste sted! Den skal vi ta med oss. 

Til slutt reiser han spørsmålet om hva som kan gjøres for å bedre forholdene i friområdet: Plassane og stien ut til Trælsodden. Alle forslag mottas med takk!  

Verstinger

Tassebekkveien og Borgekrysset beholder for øvrig statusen som de nest verste søppelområdene! 

- Det kunne vært skrevet mye om disse to, men bildet fra Borgekrysset 24. oktober får illustrere litt om forholdene der. Rekorden er 16 sekker på én plukking for noen år siden. 

Sesongen 2024 som vi holder på å planlegge blir litt annerledes enn tidligere. Behovet for oppfølgning av sentrums- og forretningsområdene øker og disse vil bli tatt annen hver uke. 

- Noen av verstingene vil også få hyppigere besøk. Plukking i Melsomvik har kommet for å bli, mens boligområdene generelt vil bli tatt vår og høst, forteller Bruun. 

Til slutt kommer han med et hjertesukk: Stokke er ikke noe unntak for etterlatenskaper etter hunder. I snøen blir de godt synlig, i hvert fall når vi begynner plukkinga til våren. BRUK pose, lyder hans appell.