Ola Ga, som han ble kalt i dagligtalen, var 70 år da han døde i 1984. Lørdag 29. april 1992 - åtte år seinere - ble bysten av ham ved Møllerstua avduket. Det sier sitt at 200-300 mennesker møtte fram til begivenheten. Veterankorpset «Korpset Vårt» sørget for  feststemning før avdukingen, som ble foretatt av to elever ved Melsom barneskole, Jon Richard Jørvum og Margareth Erga.

Utdannet Romansesanger

Yndestad var utdannet romansesanger. Han var en etterspurt underholder og deltok ved en rekke festlige anledninger rundt i bygdene - også utenfor Stokke. En av sine siste opptredener hadde han for øvrig i Ramnes hvor han opptrådte sammen med skuespilleren Jack Fjeldstad. I tillegg til sine kunstneriske ferdigheter, var Ola Ga en respektert svømmer og dykker.

Den allsidige Ole Gabriel Yndestad overtok etter hvert familiens bolig på Valberg. Her drev han blant annet med oppdrett av vaskebjørn, mink og rev. På sine eldre dager drev Ola Ga mye med opplesninger og eventyrfortelling for barn. Han gjorde seg ikke kostbar og var en kjærkommen gjest rundt om på barnehagene. Ola Ga kunne også overraske med rene «stand-up-opptredener» forskjellige steder i Stokke.

En eventyrskikkelse

- Han var en ustoppelig vandrende, folkelig trubadur, ja, han var i seg selv en eventyrskikkelse. Ola Ga var en hån mot den hellige grå allminnelighet, sa Hans Gerhard Sørensen i sin tale under avdukingen. Ola Ga var et ekte stykke Norge. Det ble stille etter ham da han forsvant, sa Sørensen.

På landbruksskolen hvor det var invitert til fest etter avdukingen, var det satt opp en utstilling med tegninger, fotografier og dessuten en annen byste som Brit Sørensen hadde laget av ham. I programmet medvirket blant andre sangerinnen Hanne Kjersti Yndestad, Ole Gabrierls niese og skuespilleren Jack Fjeldstad.

Om bysten uttalte Britt Sørensen at hun håpet folk tar seg tid til å studere den ordentlig.

- På den ene siden av ansiktet ser han nemlig sur ut, og på den andre smiler han.

Billedhoggeren Brit Sørensen

Billedhoggeren Brit Sørensen (1923-2008) bodde i Melsomvik med sin ektefelle, grafikeren Hans Gerhard Sørensen. Hun debuterte på Høstutstillingen både som billedhogger og grafiker i 1948. Etter hvert satset hun mest som billedhogger. Blant hennes kjente verker er statuen av Signe Kihle (Bygdetunet), kvinnen som på 1600-tallet ble anklaget for hekseri og brent på bål som skrekk og advarsel, og bronsestatuen av «Prinsesse Kristina» på Slottsfjellet.